Blikk: A móri bankrablásért elítélt, majd felmentett K. Edét vették őrizetbe a kommandósok Csepelen

2024. május 18. – 18:07

Másolás

Vágólapra másolva

A Blikk szerint péntek este a Terrorelhárítási Központ rajtaütött két autón a csepeli Károli Gáspár utcában, és őrizetbe vették a kocsiban utazó K. Edét, akit a móri mészárlás ügyében ítélték el korábban.

A lap szerint a rendőrök két kocsit is átvizsgáltak Csepelen, az egyikben fegyvert találtak. A Blikk információi szerint az elsőben K. Ede, egy nő és egy másik férfi ült. A másik autó K. Ede kocsija volt, de azt más vezette. A lap szerint utóbbiban fegyvert – vagy fegyvereket – és valamilyen gázpalackot is találtak. Az autók utasait őrizetbe vették.

Az ORFK nem közölte, hogy K. Ede lenne az egyik utas, de megerősítették, hogy folyamatban lévő büntetőeljárásban elfogtak egy K. Edével megegyező korú, 48 éves budapesti férfit. Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel gyanúsítják. A gyanúsítotthoz köthető ingatlanokat átkutatta a rendőrség, és már több tanút ki is hallgattak.

K. Edét a móri mészárlásként elhíresült bankrablás ügyében ártatlanul ítélték el. Miután meglettek a valódi elkövetők, és ő tisztázódott a móri vád alól, még mindig börtönben kellett maradnia, hogy leülje a büntetését olyan rablásokért, amiket tényleg elkövetett. Végül 18 évre került börtönbe a férfi, ahonnan 2020-ban szabadult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!