Úgy fejbe verte egy pálinkásüveggel a férjét egy zalai nő, hogy a férfi másnap reggelre meghalt

2024. május 16. – 15:01

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék azt az nőt, aki tavaly úgy találta el egy pálinkásüveggel a férje arcát, hogy a férfi másnap reggelre életét vesztette – írja az MTI.

A nő tavaly májusban rájött, hogy férjének viszonya van egy kolléganőjével, ezért rendszeressé váltak a veszekedések, és az asszony el is akart válni. Egy május végi délutánon zalai otthonukban (a korábbi rendőrségi tájékoztatás szerint Zalalövőn) a nő megivott fél üveg pezsgőt, majd az udvaron veszekedni kezdett a férjével, és legalább háromszor nagy erővel, tenyérrel megütötte a halántékát, a fülét és a tarkóját. Az ütések hatására a férfi nekiesett a mögötte lévő házfalnak.

Három órával később a garázsukban ismét vitatkozni kezdtek. A még mindig enyhén ittas nő a pincéből magához vett egy literes pálinkás üveget, az abban lévő kevés italt a férje fejére öntötte, majd körülbelül három méterről, közepes erővel hozzávágta az üveget a vele szemben, egy sámlin ülő férjéhez. A férfi arcának bal oldalát találta el, majd még egy erőteljes mozdulattal mellkason lökte, aki így nekiesett a mögötte lévő fadeszkáknak.

A férfi a bántalmazását végig tűrte, nem tanúsított ellenállást sem.

A férfi ezután autóba ült, majd leparkolt a mintegy fél kilométerre lévő völgyhíd alatti murvás úton. Másnap kora reggel itt talált rá a felesége a kocsi mellett a halott férjére.

Az orvosi vizsgálat később megállapította, hogy a bántalmazás következtében a férfi arca zúzódást szenvedett, és a felső háti csigolyákkal együtt bevérzett. Halálának közvetlen oka a pálinkásüveggel az arcát ért ütés volt, ami visszafordíthatatlan agyi sérüléseket okozott.

A Zalaegerszegi Törvényszék előkészítő ülésén a történteket beismerő, a tárgyaláshoz való jogáról lemondó nőt bűnösnek mondta ki halált okozó testi sértés bűntettében.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a nő megbánását, büntetlen előéletét és rendezett családi körülményeit, ezért egy év és nyolc hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!