Hiába várja a pénzt Szentendre arra a belül romos épületre, ami előtt Orbán Viktor kampányolt

2024. május 15. – 22:25

Másolás

Vágólapra másolva

Belül romos az a szentendrei épület, ami előtt május 7-én Orbán Viktor kampányolt. A lerobbant állapot oka pedig az, hogy a kormánytól 2017 óta az ígéretek ellenére sem érkezett meg a felújításra szánt pénz – derül ki az RTL Híradó riportjából.

Orbán Viktor titkos kampánykörútján május 7-én Szentendrén tűnt fel, ahol Vitályos Eszter kormányszóvivő, a térség fideszes országgyűlési képviselője fogadta. Orbán Viktor a saját Facebook-oldalára is feltöltött olyan képeket, amiken a szentendrei képtár épülete előtt fotózkodik másokkal.

Fülöp Zsolt, Szentendre ellenzéki polgármestere ezután mutatta meg az RTL-nek, hogy milyen állapotban is van belül az 1720-ban épült történelmi épület, az egykori dalmát kereskedőház: a tető beázott, a parketta feljött, a fal sok helyen megrepedt.

Éppen Orbán Viktor kormánya ígérte meg 2017-ben az akkor még fideszes városvezetésnek, hogy a város egy kormányrendelettel 2,5 milliárd forintot kap a felújításra, a pénz azonban nem érkezett meg 2019-ig. Ezután lett ellenzéki támogatással polgármester Fülöp Zsolt, és a szentendreiek azóta is csak várnak a felújításra.

Vitályos Eszter néhány nappal korábban még nem mondta el az RTL-nek, hogy miért nem kapta meg a város a 2,5 milliárd forintos támogatást. Most azt közölte: a beruházást felterjesztette a kormány tízéves felújítási programjába. Fülöp Zsolt polgármester azonban azt mondja: olyan állapotban van az épület, ami nem bír ki újabb tíz évet, nem halogatható tovább az épület felújítása. A kormány arra is hivatkozik, hogy egy 2021-ben indított világörökségi pályázatra a polgármester nem küldött egyetlen javaslatot sem, a polgármester szerint azonban a két ügynek semmi köze egymáshoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!