21,5 fokos autóban szállított 2,5 tonna csontos csirkemellet, mind megrohadt

2024. május 15. – 11:00

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t. A magyar kisteherautó Szegedről Budapestre tartott, amikor a pénzügyőr járőrök az M5-ös autópályáról lekísérték ellenőrizni. A kontroll során derült ki, hogy a jármű súlya a megengedett 3,5 tonna helyett több mint 5 tonna.

Volt a szállítás során más szabálytalanság is: a furgon rakterében ugyanis 2587 kiló csontos csirkemellet találtak úgy, hogy a hűtőberendezés nem volt bekapcsolva és a jármű hőmérője 21,5 Celsius-fokot mutatott.

A járőrök azonnal értesítették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársait, akik elrendelték a húsok zár alá vételét és megsemmisítését.

A sofőr azt mondta, tudta, hogy túlsúlyos járművel indult el, a hűtőberendezést pedig ő maga kapcsolta ki a felrakodás után.

A túlsúly miatt közigazgatási eljárást indítottak a szabálytalankodóval szemben, aki több mint félmillió forint bírságra is számíthat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!