Nem sikerült a DK-nak 216 ajánlást összegyűjtenie Gyulán, nem indítanak jelöltet

2024. május 14. – 11:08

Másolás

Vágólapra másolva

Békés megye második legnagyobb városában, a 27 ezres Gyulán nem lesz egyetlen képviselőjelöltje sem a DK-nak, mert nem sikerült összegyűjteniük az ehhez szükséges 216 ajánlást, írja a 444. Bár polgármesterjelöltet egyébként sem indítottak volna, a tíz egyéni választókerületből kilencben képviselőt akartak, de nem jártak sikerrel.

A városban így egyetlen baloldali képviselőjelölt lesz, a tizedikben egy MSZP-s indulót nyilvántartásba vettek.

A párt egyik helyi tagja, Leel-Őssy Gábor Facebookon osztotta meg az egyik nyilvántartásba vételt visszautasító határozatot, amiből kiderült, hogy egyrészt nem sikerült összeszednie a kellő mennyiségű ajánlást, másrészt nem adta le a külföldi támogatás felhasználásáról szóló nyilatkozatot.

Leel-Őssy szerint a DK-s kudarc hátterében a párt megyei és városi vezetése közötti belső harcok is állhatnak. Korábban azt írta, hogy a párt megyei vezetője a gyulai képviselői helyekre más településeken élőket próbált indítani.

Frissítés:A DK cikkünk megjelenése után közleményt küldött, amiben azt írta: Gyulán egy „sajnálatos politikai konfliktus alakult ki a helyi szervezeten belül, és emiatt nem adták le az ajánlásokat. Ezt a konfliktust a választások után rendezni fogjuk.” A közleményben hozzátették, hogy szervezeti erejüket bizonyítja, hogy „a demokratikus ellenzék egyetlen pártjaként képes volt minden megyében listát állítani, köztük Békés megyében is, ahol viszont többek között a Tisza Párt és az LMP sem volt erre képes. Ezen felül a DK-nak az ország több mint ezer pontján vannak önkormányzati jelöltjei.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!