Ülni a börtönben vagy élni az életet? – posztolta a 4,5 milliárd adót elcsaló férfi, aztán elfogták Vir szigetén

2024. május 13. – 11:15

Másolás

Vágólapra másolva

A horvát rendőrök fogták el Vir szigetén azt a 45 éves férfit, akit bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt körözött a magyar rendőrség. A Police.hu-n közzétett közlemény szerint a férfit jogerősen 6 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Törvényszék, miután közel 4 és fél milliárd forint adót csalt el, de egy idő után elérhetetlenné vált, elmenekült a büntetés elől, ezért tavaly júliusban előbb hazai, majd európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A mohácsi rendőrök áprilisban tudták meg, hogy a férfi Horvátországban ingatlan-bérbeadással foglalkozik, ezután az NNI nyomozói felvették a kapcsolatot a horvát társszervekkel, és kiderült, hogy a férfi Vir szigetén tartózkodik élettársával. Az adócsalás miatt körözött férfi közben több közösségi médiacsatornán is posztolt, az egyik fotón hajót vezetett a tengeren, egy másik képre pedig a Legyen Ön is milliomoshoz hasonló kvízkérdéseket és válaszlehetőségeket tett:

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Posztolt olyan fotót is, amin azt a látszatot keltette, mintha az egyik pécsi klinikán tartózkodna, ahol az előtte álló rendőrök nem ismerik fel. A horvát rendőrök aztán május 6-án Vir szigetén, az utcán elfogták a férfit, kiadatásáról a napokban dönt a horvát bíróság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!