DK-közleménygenerátor és Fidesz light is lett ma a parlamentben Magyar Péter, pedig ott se volt

2024. május 13. – 18:37

Másolás

Vágólapra másolva

„Mintha Orbán Viktort hallanánk napszemüvegben”

– mondta Magyar Péterről napirend előtti felszólalásában Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője. Ugyan a felszólalást a kormányhoz intézte Arató, Magyar Pétert többször említette.

Arató szerint Magyar Péter európai programjáról mindössze annyit tudunk, hogy ellenzi az erősebb Európát, ellenzi „a Fidesz lopását megfékező jogállamisági eljárásokat”, és összességében nem akarja, hogy egy hatékonyabb, erősebb Európa legyen.

Ebből vonta le a DK képviselője azt a következtetést, hogy Magyar Péter olyan, mintha Orbán lenne napszemüvegben. A felszólalása végén szintén azt a látszatot keltette, hogy a NER-ből dobbantó közszereplő, korábbi állami cégvezető igazából egy hígított Fideszt testesít meg, ugyanis azt mondta, júniusban

„a választók nem csak a Fidesz és a Fidesz light közül választhatnak”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára se hagyta szó nélkül Magyar Pétert, amikor Arató Gergely felszólalására válaszolt.

„Az az érzésünk, mintha egy végtelenített DK-közleménygenerátort hallgatnánk”

– mondta az államtitkár arról, hogy szerinte milyen Magyar Pétert hallgatni. Dömötör egyúttal arra is kitért, örül neki, hogy a korábbi állami cégvezető nincs már az ő politikai közösségükben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!