Tagadja a Momentum, hogy ők szivárogtatták ki a Kutyapárt gyűlésén készült hangfelvételt

2024. május 9. – 10:00

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt pártigazgatója, az MKKP újpesti polgármesterjelöltje, Nagy Dávid az ATV Start csütörtök reggeli műsorában kommentálta azt a hangfelvételt, ami az MKKP egy 2021-es online gyűléséről szivárgott ki.

„Fél éve tudunk erről a felvételről, momentumos emberekkel beszéltünk – hiszen ahogy a DK-ban vagy a Fideszben, ott is vannak jó emberek – én onnan tudok róla, hogy ez a felvétel eljutott hozzájuk, és ki akarják hozni”

– részletezte Nagy, aki szerint nem etikus hangfelvételt közölni, pláne nem egy „megszűnés szélén lévő pártnak.” Az MKKP politikusának kijelentéseivel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Momentumnak, Varsányi Áron, a párt szóvivője válaszában azt írta, hogy nem tőlük származik.

Nagy az ATV műsorában azt mondta, hogy nem vontak felelősségre senkit a három évvel ezelőtti ügyben, a számlahiány, valamint a pártalapítvány és a párt összekevert pénzügyei miatt pedig bírságot kaptak, amelyet kifizettek, és azóta minden rendben van a pénzügyekkel.

Mint írtuk, a 2021-ben készült felvételeket egy Zoom-meetingen rögzítette egy résztvevő, a felvételeken belső vitákat hallani, amelyen szó esik nem megfelelő dokumentálásról és hiányzó pénzösszegekről. A hangfelvételek a Hvg360-hoz jutottak el, a lap azt írja, nem teljesen egyértelmű, hogy taggyűlést vagy sima beszélgetést lehet hallani a felvételen, mert előbbihez túl lazának, utóbbinak túl komolynak tűnt a szabályrendszer. Erre reagálva a Magyar Kétfarkú Kutya Párt vezetése azt mondta, hogy akkoriban a taggyűlés egybefolyt azzal, hogy mit kezdjenek a hiánnyal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!