Kilépett a Momentumból Ilyés Márton korábbi elnökségi tag

2024. május 8. – 08:46

Másolás

Vágólapra másolva

Kilépett a Momentumból Ilyés Márton, a párt korábbi elnökségi tagja, ezt ő maga jelentette be egy Facebook-posztban. Ilyés azt írta, meg akarta várni a bejelentéssel, amíg lezárul az aláírásgyűjtés időszaka. A döntés azzal magyarázta, hogy egyre nehezebben tudott azonosulni a Momentum jelenlegi politikai irányvonalával.

„Nem értem például a párt politikai ajánlatát a budapesti választásokon, és ezért képviselni sem tudom még szűkebb környezetemben sem” – írta Ilyés. A párt korábbi elnökségi tagja azt írta, nincs benne neheztelés, nem látja, milyen kényszerek határoznak meg egyes döntéseket, bár sokszor ő is látta, „milyen kicsi a valódi mozgástér”. „Sajnos a kényszerpályákról való letérésre nem látok valódi esélyt. Hitehagyott vagyok, de nem akarok a Momentum irányvonalával szembemenő véleményt képviselni Momentum-tagként” – írta.

Ilyés Márton 2021. augusztus 15-én lett a Momentum elnökségi tagja, és 2022-ig töltötte be ezt a pozíciót.

Kerestük a Momentumot, hogy megtudjuk, mit reagálnak Ilyés kilépésére. „A Momentumnak egyértelmű és tiszta ajánlata van mindenki számára mind az önkormányzati és mind az EP-választásokra” – közölte a párt, válaszukban felsorolták képviselőik munkájának eredményeit, és azt írták, hogy sajnálják, ha valaki ezekkel nem tud azonosulni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!