Ausztriában embert ölhetett, Magyarország több mint fél év után adta ki a gyanúsítottat

2024. május 8. – 18:50

Nagy Márta
Nagy Márta
Soproni tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint fél év elteltével a magyar hatóságok kiadták Ausztriának azt a török férfit, aki a gyanú szerint tavaly szeptemberben lelőtte ugyancsak török állampolgárságú honfitársát a Wiener Neustadt-i bevásárlóközpont parkolójában, írja az ORF. A 42 éves férfi kedd óta az ottani ügyészség őrizetében van, erősítette meg az osztrák nyomozóhatóság szóvivője.

A Soprontól harminc kilométerre lévő Wiener Neustadt (Bécsújhely) plázájának parkolójában tavaly szeptember 24-én éjjel fél egykor három lövéssel megöltek egy 34 éves török ​​állampolgárt. A gyilkossággal gyanúsított férfi még aznap éjjel Magyarországra menekült, átautózott az országon, amit Röszkénél próbált meg elhagyni.

Ez azonban nem sikerült. A határellenőrzés közben a kocsija egyik rekeszében találtak egy éles lőszerrel megtöltött lőfegyvert és 35 darab lőszert. Miután a férfi nem rendelkezett sem fegyvertartási engedéllyel, sem a fegyver szállítására vonatkozó okmányokkal, a magyar hatóságok lőfegyverrel való visszaélés miatt indítottak büntetőeljárást ellene, derül ki a Szegedi Városi Bíróság korábbi közleményéből.

Ez azonban hosszú késlekedést jelentett az osztrák kiadatási kérelem tekintetében. A bécsi ügyészség tisztában volt vele, hogy a kiadatásra csak a magyarországi eljárás befejezése után kerülhet sor, írja az ORF.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!