Mégsem indul a megyei pártlistákon a Tisza Párt

2024. május 7. – 15:53

Másolás

Vágólapra másolva

„A Tisza Párt tiszta jövője és a magyarok bizalmának megérzése érdekében nem indul a megyei közgyűlési listákért, nem ad le a Választási Irodákhoz megyei listákat” – jelentette be a Facebookon Magyar Péter. Magyar azzal indokolta a döntést, hogy hétfőn, az ajánlásgyűjtés utolsó napján több jelzést is kaptak arról, hogy kiválasztott jelöltjeik között „álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak” vannak, akiket „szándékosan azért küldtek, hogy ártsanak a Tisza Párt hitelességének”.

Magyar posztjában szabadkozott, hogy a rendelkezésre álló rövid idő nem volt elég a jelöltek múltjának és motivációinak feltárásához. Magyar Péter csak az utolsó pillanatban találta ki, hogy pártjával a megyei közgyűlési szavazáson is részt vegyen. Hogy ehhez meglett-e volna neki az elégséges ajánlás, azt már nem tudjuk meg, mert nem adták be hitelesíteni az ajánlóíveket.

Magukat az íveket azonban a szabályoknak megfelelően a mai határidőig eljuttatják a választási irodáknak – ha nem tennék, ívenként ezer forint bírságot kéne fizetniük.

Magyar posztjában csak a 19 megyei listáról beszélt, a budapesti listaállításról nem írt semmit. Az ajánlások leadásának határideje kedden délután négy óra, a Nemzeti Választási Iroda kedd déli összesítésében még nincs nyoma, hogy a Tisza Párt leadta volna ajánlásait, és valóban listát állít-e a fővárosban is. Az már korábban eldőlt, hogy az európai parlamenti választáson elindulhat a Tisza Párt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!