Három lovat csíptek halálra méhek Ivánban

2024. május 4. – 23:39

Másolás

Vágólapra másolva

Több ezer méh támadott legelésző lovakra a Győr-Moson-Sopron megyei Ivánban. Hét állat legelészett, ebből három elpusztult a csípések miatt, derül ki a Tények adásából.

A lovak repcetáblákhoz közeli legelőn álldogáltak, amikor megtámadták őket a méhek. Három ló, köztük egy versenyló elpusztult, a lovak gazdája a Tényeknek azt mondta, slaggal próbálták lelocsolni az állatokat, akik vergődtek, az egyik ló feje és szeme bedagadt, alig kapott levegőt, majd el is pusztult. „15-20 méhcsípésben már el tud pusztulni egy ló, őket több ezer csípte meg” – mondta a lovak gazdája.

A gazda próbálta megmenteni a lovakat, de őt is összecsípték a méhek, fél szemére egy ideig nem látott, a kórházba érve pedig el is ájult. A közeli területen többen is méhészkednek, de azt nem tudják, kinek a méhei támadták meg az állatokat. Az egyik szomszéd, aki 2004 óta tart méheket, azt mondta, eddig nem volt probléma az állatokkal: ő úgy érzi, „boszorkányüldözés folyik ellene” az eset óta, de kamerán kívül hozzátette a tévének, hogy „akár arra is hajlandó, hogy a lótulajdonos kárát megtéríti”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!