A DK szerint Magyar Péter Dobrev Klára külsejét minősítette, Magyar szerint kiforgatták a szavait

2024. április 30. – 11:53

Másolás

Vágólapra másolva

„Dobrev Klára, ilyen egész ijesztő, ha gyerek lennék vagy gyerekem lenne, lehet, hogy nem tolnám ott babakocsiban, nehogy megálljon a növekedésben” – ez az a mondatrész, ami Magyar Pétertől hangzott el április 26-án Szokolyán, amikor politológushallgatók meghívására érkezett hozzájuk beszélgetni, és ez az, ami miatt a DK alelnöke és EP-képviselője kemény bírálatot fogalmazott meg Magyarral szemben mind a Facebookon, mind a Telexen.

„Azon túl, hogy a mondat nagyon tágan kezeli a magyar nyelv kereteit, nem más, mint a Magyar Péter által Dobrev Klára ellen indított, ízléstelen lejáratókampány újabb eleme. Az első esetben lényegében lehülyézte Dobrev Klárát, most pedig a külsejére tett sértő megjegyzést a magát tisztes, konzervatív polgárnak beállító politikus” – írta Molnár Csaba a facebookos bejegyzésében. Molnár a Telexen is hasonlóan fogalmazott, azt mondta, ez egy „olyan szint, ameddig a Fidesz sem szokott lemenni”.

Erre reagált Magyar Péter kedden egy Facebook-bejegyzésben. Azt írta, a DK „jó rogáni módszerrel tegnap kivágott egy fél mondatot az egyik megszólalásomból és azt állította, hogy én Dobrev Klára kinézetére tettem megjegyzést. Hát, nem. Én arról beszéltem, hogy a politikai elit pártjai micsoda vizuális szennyezést követnek el, amikor teljesen feleslegesen teleplakátolják a gyönyörű településeinket.”

Magyar teljes szokolyai nyilatkozata egyébként így hangzott:

„Ugye mi nem százmilliárdokat költünk ilyen óriásplakátokra, nem ilyen vizuális szennyezéseket követünk el a környezet ellen. Nem tudom, mikor jártatok Budapesten, végigjöttem a Deák téren csak autóval, és egészen elképesztő, ahogy kinéz. Ott lógnak a plakátok, mint a kilencvenes években, azt hittem, hogy erről már leszoktunk, és a világörökség egyik részénél úgy néz ki, mint valami bazári nem is tudom, micsoda. Szentkirályi Alexandra és a többiek ott lógnak ilyen különböző színekben, Dobrev Klára, ilyen egész ijesztő, ha gyerek lennék vagy a gyerekem lenne lehet, hogy nem tolnám ott babakocsiban, nehogy megálljon a növekedésben. Szóval így vagyunk.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!