Megjelent a teljes rendőri jelentés Magyar Péter és Varga Judit veszekedéséről

2024. április 29. – 16:34

Másolás

Vágólapra másolva

A Mandiner is megszerezte a Magyar Péter és Varga Judit 2020. decemberi veszekedéséről szóló jelentést, amiről korábban a HVG is beszámolt. A Mandiner közölte is az egész, három és fél oldalas jelentést, amiben az egyik, Vargát védő rendőr beszámol arról, mit látott, hallott és tapasztalt, amikor az akkor még igazságügyi miniszterként dolgozó Varga megkérte őt és társát, kísérjék el a Magyarral közös lakásukra.

Dezső András, a HVG jelentésről író újságírója a Telex kérdésére megerősítette, hogy a Mandineren megjelent jelentés megegyezik a hozzá korábban eljutott jelentéssel. Hozzátette, hogy kutatásai alapján a jelentés valóban azon a napon készült, ami a dokumentumban is szerepel, ahogy azt is ellenőrizte, hogy Varga Judit valóban személyi védelem alatt állt azon a napon.

A jelentés szerint a rendőrt Varga Judit kérte meg, hogy kísérje fel a házhoz, mivel tartott tőle, hogy agresszíven fog reagálni Magyar arra, hogy a gyerekeket el akarja vinni a nagyszülőkhöz Miskolcra. Azt kérte a rendőrtől, maradjon a ház sarkánál, míg ő bemegy. A rendőr a jelentésben azt írja, miután Varga bement, egyre hangosodó kiabálást, csattanásokat hallott, majd azt, ahogy a miniszter hangosan azt kiáltja, „engedj el”. Ezután látta a rendőr a ház északi oldalán, hogy a félszuterén hálószoba ablakán Varga csomagokat pakol ki az ablak elé. Itt a rendőr is jelezte Magyarnak, hogy engedje el a feleségét, itt Magyar már a rendőrrel is kiabálni kezdett.

Ezután Varga és Magyar a rendőri jelentés szerint visszamentek a lakásnak egy általa nem látható részébe újra, és Magyar azt kiabálta a feleségének, hogy senki nem fog hinni Vargának, ő pedig értesíti az RTL-t és más sajtóban dolgozó befolyásos ismerőseit, élőzni fogja Facebookon, mi történik, és ha Varga elviszi a gyerekeiket, akkora botrányt csinál, hogy belebukik az egész kormány. „Ez lesz az évszázad válása, az ország botránya!” – kiabálta Magyar.

Ezután a jelentés szerint kijöttek a házból mindketten, és elindultak az autóhoz a lépcsőn lefelé, eközben Magyar folytatta a rendőr szapulását, azzal fenyegetve, hogy a felettesei is tudni fognak az itt történtekről. Magyar a jelentés szerint a rendőröket azzal is megvádolta, hogy emberrablásban vesznek részt, hogy részük lesz a kormányt megbuktató botrányban, sőt, az egyik rendőrnek azt is a fejéhez vágta, hogy a rendőr – ahogy a jelentésben fogalmazott – „szexuális kapcsolatot létesített” Varga Judittal.

Magyar az autókhoz leérve – miután Varga beült a rendőrautóba – beült az autójukba és azzal akadályozta, hogy a rendőrautó elhajtson. A rendőrök végül a ház előtt található kukákat pakolták arrébb, hogy el tudjanak indulni. Magyar ezután a rendőröket megelőzve ahhoz a lakáshoz sietett, ahol gyerekei voltak, ahol veszekedés közben videózni kezdte a rendőröket, amíg az egyikük meg nem próbálta kivenni Magyar kezéből a telefont. Végül Varga, aki bement a lakásba, telefonon arra kérte a rendőröket, hogy köszönjenek el Magyartól, és hajtsanak el, legalább egy szomszédos utcáig, ahol nem látja már őket Magyar, mert a férje nem megy el addig, amíg ott vannak a rendőrök, majd ha Magyar elment, menjenek vissza a miniszterért és a gyerekeiért. Végül Magyar elment a helyszínről a jelentés szerint, Varga telefonált a rendőröknek, akik elmentek érte és a gyerekekért.

A jelentést író rendőr szerint Varga végig próbálta higgadtan kezelni a helyzetet: „az eset súlyosságához képest megőrizte a nyugalmát és igyekezte rugalmasan, méltósággal és tisztelettel megoldani a konfliktust, azonban elmondásának is megfelelően láthatóan félt, és jelenlétünk nélkül rendkívül kiszolgáltatott helyzetben lett volna.” Magyar viszont folyamatosan agresszívan viselkedett és fenyegetőzött, az autós manővereivel pedig „veszélyeztette környezete életét, testi épségét”.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a HVG újságírója már a jelentés birtokában megkereste Magyart, hogy reagáltassa annak tartalmára, és mielőtt bármilyen cikk született volna ebből, Magyar egy Facebook-posztban írt arról, hogy a lap munkatársa azzal kereste meg, hogy „a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől”. A jelentés viszont nem volt titkosítva, annak tartalmát pedig Dezső András a felek meghallgatásával próbálta ellenőrizni. Majd miután a HVG egy cikkben foglalta össze a jelentés tartalmát, Magyar azt írta, a rendőrségi jelentés hamis állításokat tartalmaz, szerinte bűncselekmény, hogy egyáltalán kiszivárgott, és az egész csak az ellene irányuló karaktergyilkosság része.

Frissítés: Cikkünk posztolása után két perccel kommentben reagált Magyar. Azt írja, „igen, ez még mindig az a hamisított jelentés, aminek a 90 %-a hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki. De hát ez a propagandistáknál és bűnözőknél mit se számít, ugye Szalai Zoli? Mondjuk az igaz, hogy ő megütött és én őt soha. És az is, hogy a rendőr bűncselekményt követett el, amikor nem engedett a gyerekeimhez.🤷‍♂️”

A kommentben felkérdezett Szalai Zolinál minden bizonnyal az MCC igazgatójára, egyben a jelentést most közlő Mandiner lapigazgatójára utalt Magyar.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!