Vitézy kedvezményes Sziget-napijegyet ígért a budapesti fiataloknak, a szervezők reagáltak az ötletre

2024. április 25. – 19:06

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb kampányígérettel jelentkezett Vitézy Dávid, az LMP és a civilek főpolgármester-jelöltje. Csütörtöki videójában azt mondta, megválasztása esetén el fogja érni, hogy a 30 évnél fiatalabb budapestiek 30 százalékos kedvezményt kapjanak a Sziget-napijegyre.

Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál azzal reagált Vitézy ötletére, hogy a korai időszakra jellemző civódások, politikai haszonból tett ígéretek, rossz emlékű fenyegetések és sarcolgatások után ma már helyreállt a Budapest vs. Sziget „mérleg”, és kialakult egy mindkét fél számára kölcsönösen előnyös helyzet. „Persze nyitottak vagyunk a mindenkori városvezetéssel olyan megállapodásra, ami a látogatóinknak előnyös. Ilyen lehet, hogy a mérleg egyik serpenyőjébe bekerüljön a K-híd – régóta ígért – felújítása” – tette hozzá közleményében.

Kádár Tamás szerint egyébként is sikerült megtartaniuk a magyar közönséget a Sziget Fesztiválon. Ezt mutatja az is, hogy a különböző kedvezményeknek köszönhetően – elővételes jegy, diákjegy, részletfizetési lehetőség – Magyarországon fogyott el a legtöbb elővételes jegy, de a napijegyeket is elsősorban a magyarok veszik. Kiemelte azt is, hogy minden évben 200 millió forintot fizetnek a fővárosnak bérlet díjként, és közben „több százmillió forint értékű kommunikációs felületen terjesztjük szerte a világban Budapest jó hírét”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!