Az álmából felriadó gyerek visszavette a besurranó tolvajtól az asztaláról elemelt pénzt

2024. április 25. – 09:24

Másolás

Vágólapra másolva

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás kísérlete, magánlaksértés és többrendbeli lopás miatt vádat emelt egy nővel szemben – írta közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A nő számos bolti lopás mellett éjjel egy családi házban a gyerekszobában kutatott, aminek zajára a kiskorú felébredt, és kérdőre vonva a tolvajt, visszavette tőle az íróasztaláról frissen elemelt pénzt.

A vád szerint az elkövetőnek foglalkozása, munkahelye, rendszeres jövedelme nem volt, ezért lopásokból tartotta fenn magát. 2023 elején üzletekből márkás italokkal rendszeresen fizetés nélkül távozott. Egyszer több mint 400 ezer forint értékű alkohollal, húsáruval és csokoládéval megpakolt bevásárlókocsival sétált ki a fotocellás bejárati ajtón, kihasználva egy vásárló érkezése miatt az ajtó nyitódását. A Kiskunhalas környéki tanyákról éjjelente kakasokat vitt el, amiket eladott.

Elfogása előtt 2023. szeptember közepén éjjel a nyitott ajtón bement egy családi házba. A gyerekszobában kutatott, amikor a zajra az ott alvó gyermek felébredt, és visszavette a meglepett tolvajtól az íróasztaláról elemelt készpénzt. A hangoskodásra felébredt a másik szobában alvó szülő, és együtt kizavarták a hívatlan éjjeli látogatót.

Az elfogása óta letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!