Gulyás több tízezresre teszi Magyar Péter Kossuth téri tüntetését

2024. április 25. – 12:01

Másolás

Vágólapra másolva

Miért volt Varga Mihály és Nagy István a legutóbbi kormányinfón? – kérdezték Vitályos Esztert. A kormányszóvivő azt mondta, a válasz elég nyilvánvaló: költségvetés benyújtásáról tartott tájékoztatót Varga, Nagy meg a gazdákat érintő változásokat jelentett be. Szerinte nem azért voltak itt, hogy ne lehessen Magyar Péterről kérdezni, két hónapnyi kormányinfós kihagyás után.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Akkor most miért nincsenek itt a miniszterek, például Nagy Márton? – kérdezték újra Vitályost, aki úgy felelt, Nagy Márton tegnap megtartotta a sajtótájékoztatóját. Gulyás szerint korábban is volt olyan kormányinfó, ahol más miniszterek is ott voltak a kormányinfón, és mindig az volt a gyakorlat, hogy először kérdezzék a többi minisztert, aztán Gulyást. Eleve úgy tervezték, hogy csak 45 percet fognak elvinni a miniszterek, arról nem tehet, hogy az újságírók sokat kérdezték Vargát és Nagy Istvánt.

Végül beszélt arról is, hogy több tízezresre teszi Magyar Péter Kossuth téri tüntetését. A miniszter szerint van elsősorban egy olyan budapesti tömeg, aki tüntetni akart és szabadon tüntetett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!