A fideszes Járóka Lívia asszisztenseként dolgozik az Európai Parlamentben Gáspár Győző lánya

2024. április 24. – 08:31

Másolás

Vágólapra másolva

Gáspár Győző idősebbik lánya, Gáspár Evelin az Európai Parlamentben dolgozik, Járóka Lívia fideszes EP-képviselő asszisztenseként – vette észre a Blikk a képviselő adatlapján.

A lap kérdésére a képviselő egyik parlamenti asszisztense azt válaszolta, Járóka személyes meghallgatás alapján választotta ki Gáspár Evelint, a legfőbb érv az elmúlt években szerzett tapasztalatai és nyelvtudása voltak. Sajtómegjelenéssel kapcsolatos feladatokat végez, és folyamatos, rugalmas a munkakapcsolat közöttük.

Gáspár Evelin a képviselő Facebook-oldalán is feltűnik. Járóka Lívia a nemzetközi romanap alkalmából fogadott egy kirándulócsoportot Brüsszelben, az egyik képen Gáspár Győző lánya is látható:

Azt nem tudni, Gáspár Evelin pontosan mikor kezdett el a képviselő asszisztenseként dolgozni. A Blikk szerint a júniusi választásokig tartó parlamenti ciklus utolsó évében csatlakozhatott a politikus munkatársaihoz. Ezzel kapcsolatban kérdést küldtünk Járóka Líviának, amint választ kapunk, beszámolunk róla.

Járóka idén nem került fel a Fidesz–KDNP európai parlamenti listájára, a képviselő korábban azt mondta, „a jövőben az egyetemi-akadémiai életben folytatja szakmai pályafutását”.

Gáspár Evelin a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum növendéke volt nyelvi tagozaton, később pedig az International Business School Budapest diákjaként tanult. A LinkedIn-profilja szerint nemzetközi tanulmányai részeként három évig járt a Luxembourgi Egyetemre is.

Édesapja, Gáspár Győző április 10-én járt az Európai Parlament brüsszeli épületében. Járóka Lívia irodájának tájékoztatása szerint Gáspár Győző a lányát látogatta meg, aki egy látogatócsoportot kísért Brüsszelben. A képviselő és a celeb együtt is ebédeltek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!