A Meta adatbázisa szerint önkormányzati pénzből kampányol Zugló MSZP-s polgármestere, az önkormányzat szerint ez csak tévedés

2024. április 22. – 16:02

Másolás

Vágólapra másolva

„Számomra Zugló az első! Legyen szó Zugló építéséről, zöld jellegének erősítéséről, a közbiztonság javításáról vagy az egészségügyi rendszerünk fejlesztéséről, egyetlen dolog biztos: közösen fogunk dolgozni Zugló jövőjén. Arra kérem most Önöket, hogy támogassanak aláírásukkal a közelgő önkormányzati választásokon, hogy folytatni tudjuk a közös munkát Zuglóért” – írja Horváth Csaba zuglói polgármester abban a facebookos hirdetésben, amelyet a Meta adatbázisa szerint a zuglói önkormányzat finanszírozott.

A bejegyzésben azok a helyszínek is szerepelnek, ahol aláírással lehet támogatni a jelenlegi MSZP-s polgármester újraindulását. A hirdetés április 18. és 20. között futott, a Meta adatai szerint 45-50 ezer forintba került.

Erre Hadházy Ákos országgyűlési képviselő is felhívta a figyelmet.

Forrás: Meta Hirdetéstár
Forrás: Meta Hirdetéstár

A hirdetéssel kapcsolatban április 19-én kerestük a zuglói önkormányzatot, ahonnan hétfőn érkezett válasz. Azt írták:

„A Horváth Csaba polgármesteri ajánlásával kapcsolatos hirdetésnél a Facebook kezelői felületén tévesen Zugló Önkormányzata lett megjelenítve a finanszírozó megnevezésénél, noha a hirdetést Horváth Csaba finanszírozta a saját, a hirdetésekhez rendelt bankkártyájáról.

Ezúton kijelentjük, hogy Horváth Csaba polgármester jelölti kampányára eddig sem költött egy forintot sem, és ezután sem fog költeni sem Zugló Önkormányzata, sem az önkormányzat médiacége, a Zugló Információs és Médiacsoport Kft.”

A Meta adatbázisa alapján Horváth Csaba oldalának hirdetéseit rendszeresen finanszírozza a zuglói önkormányzat. Ezek többnyire az önkormányzat programjait és eredményeit népszerűsítő bejegyzéseket reklámozzák. A momentumos Rózsa András gyűjtése szerint az önkormányzat az elmúlt években legalább hárommillió forintot költött a polgármester saját Facebook-oldalának hirdetésére. A fenti válasz alapján azt sem lehet tudni, hogy az április 12. és 19. között futó, Hadházy Ákost kritizáló bejegyzés hirdetésénél szintén csak tévedésből van-e feltüntetve az önkormányzat finanszírozóként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!