Tizenötezren tekertek a biztonságosabb és bringázhatóbb Budapestért

2024. április 20. – 22:50

Tizenötezren tekertek a biztonságosabb és bringázhatóbb Budapestért
Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás résztvevői magasba emelik kerékpárjukat a Városligetben Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

„Ma, az I bike Budapest felvonuláson azért bringáztunk végig a városon több mint tizenötezer résztvevővel, hogy a jövőben a városvezetés még biztonságosabbá és bringázhatóbbá tegye Budapestet” – írja a szervező Magyar Kerékpárosklub a szombati kerékpáros vonulásról.

A nagy tavaszi bringás felvonulás idén a Népligetből indult 15:00 órakor, a Petőfi hídon keresztül mentek át Budára, ahol az alsó rakparton tekertek végig, majd az Alagúton és a Lánchídon keresztül értek vissza a pesti oldalra. A felvonulás ezúttal is az elmaradhatatlan közös bringaemeléssel zárult a Városligetben.

A nagy közös felvonuláson részt vett Magyar Péter, aki biciklin tekerve köszönte meg támogatói aláírásait. Facebookon közzétett fotója alapján az eseményen ott volt Karácsony Gergely főpolgármester is, aki azt írta: „Ahol jó bringázni, ott jó élni.”

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A Kerékpárosklub 12 pontban foglalta össze, hogy milyen fejlesztésekre lenne szükség szerintük 2029-ig. Céljuk ezzel az, hogy a lakossági igények alapján a mostaninál sokkal többen közlekedhessenek kerékpárral, és a hiányzó fejlesztések ezt biztosítsák. A pontoknak része forgalomarányos kerékpáros költségvetési keret létrehozása, a külvárosi kerékpártárolás és a Bubi továbbfejlesztése, illetve a teljes kerékpáros főhálózatot kialakítása a belvárosban. Pontjaikkal kapcsolatos megkeresésükre a főpolgármester-jelöltek válaszoltak, a vállalásokat a Kerékpárosklub közzé is tette.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!