Át akart hajtani a túl alacsony felüljáró alatt, több mint 500 milliós kárt okozott a figyelmetlen sofőr

2024. április 20. – 11:14

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 500 millió forintos kárt okozott egy munkagépet fuvarozó autó vezetője azzal, hogy a magassági jelzés ellenére megpróbált áthajtani egy felüljáró alatt, ami emiatt súlyosan megsérült – írja a Vg.

A baleset évekkel ezelőtt történt, mikor egy munkagépet fuvarozó, túlméretes, nehézgépszállító tréler a 3-as főúton ment Miskolc belvárosa felől az M30-as autópálya irányába. A vezető nem vette figyelembe, hogy a város határában lévő harsányi felüljáró előtt volt egy figyelmeztető tábla, ami szerint csak 4,5 méter magas járművek hajthatnak át alatta. A vezető autója ennél magasabb volt, ennek ellenére nagy sebességgel megpróbált átmenni alatta, de a hídnak ütközött. A platón szállított munkagép a híd tizenöt tartógerendájából tizenhármat súlyosan megrongált.

A szakértői vélemény megállapította, hogy a híd középső, 3-as főút feletti nyílását nem lehet kijavítani, ezért teljesen át kell építeni. A beruházást állami, központi költségvetési forrásból valósítják meg, és 511 millió forintba fog kerülni.

A beruházás idejére ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be, ami további lezárásokat, tereléseket, korlátozásokat jelent. Várhatón idén szeptemberig tartanak a munkálatok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!