Álprofilokon keresztül zaklatta a veronai buszbaleset áldozatainak szüleit egy férfi, jogerősen elítélték

2024. április 18. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

Az elsőfokú ítéletet helybenhagyva a Fővárosi Törvényszék szerdán másodfokon többrendbeli zaklatás vétsége miatt 1 év 6 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki a veronai buszbaleset után egy közösségi oldalon háborgatta azoknak a gyerekeknek a szüleit, akiket utált. Az ítélet szerint a férfi álprofilokon keresztül rendszeresen, súlyosan és kegyeletsértő módon küldte rasszista üzeneteit.

A másodfokú eljáró Fővárosi Törvényszék szerint az elsőfokon eljáró bíróság szabályszerűen járt el, logikai hibát nem vétett, a büntetés kiszabása is helyes volt, ezért a másodfokú bíróság a kiszabott szabadságvesztésnél enyhébb büntetésre nem látott lehetőséget. Az ítélet így jogerős.

A 17 halálos áldozatot követelő buszbaleset 2017. január 20-án Verona és Velence között történt, amikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait franciaországi sítáborból hazaszállító busz szalagkorlátnak ütközött az autópályán, és kigyulladt. A buszon összesen 56-an utaztak, 43 diák és 13 felnőtt, tanárok és szülők egyaránt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!