Felmondott Nagy Iván Zsolt, a Hvg.hu felelős szerkesztője, és a lap több vezető újságírója is távozik

2024. április 18. – 14:45

Másolás

Vágólapra másolva

Felmondott Nagy Iván Zsolt, a Hvg.hu felelős szerkesztője, a belföld rovat vezetője, Rovó Attila, Windisch Judit turnusvezető és Dezső András újságíró is – derül ki a Hvg közleményéből. Rovó Attila és Windisch Judit a Telexnek is megerősítették a távozásukat, és azt is, hogy a 444-hez igazolnak. Dezső András is megerősítette a Telexnek, hogy felmondott a lapnál, de nyilatkozni nem akart. Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő is megerősítette a távozását, de ő sem akart nyilatkozni.

„Megerősítem a hírt, a 444 egy szakmailag vonzó ajánlattal keresett meg, amit elfogadtam. Nagyon sajnálom, hogy a választások előtt vezető nélkül hagyom a rovatot a jelenlegi munkahelyen, szerettem velük dolgozni, de előre tekintek, és várom, hogy a 444-ben dolgozzak, egyébként több régi kollégával együtt” – válaszolta Rovó Attila a kérdéseinkre.

A HVG délután 2-kor adott ki egy hivatalos közleményt, amiben azt írják, hogy a lap vezetősége a napokban „döntött a Hvg.hu és a hvg360 szerkesztőségi integrációjának felgyorsításáról”. „Az alapelvek kidolgozása a napokban kezdődött, és a pontos működési rend kialakítására a következő hónapokban kerül sor. Az integrációtól hatékonyabb működést, az exkluzív, minőségi tartalom bővülését és a párhuzamosságok megszűnését várja a kiadó és a szerkesztőség” – olvasható a közleményben. Azt írták, hogy a következő hetekben jelentős személyi változások is várhatók.

„A változások szükségességét jelzi, hogy az év második felétől távozik a szájt éléről Nagy Iván felelős szerkesztő, és felmondási idejük letöltése után Windisch Judit és Rovó Attila rovatvezető is. Továbbá elhagyja a HVG szerkesztőségét Dezső András, a lap egyik meghatározó munkatársa” – írták.

Azt is hozzátették, hogy a lap vezetését „átmenetileg Gergely Márton, a hetilap felelős szerkesztője veszi át július elsejétől, és így a HVG kiadványainak megbízott főszerkesztője lesz az integrációs folyamat lezárulásáig”. A Media1 azt írja, „a távozások összefüggésben vannak a Magyar Péter-ügy kapcsán felmerülő szervezeti problémákkal”.

A cikket a megjelenés után kiegészítettük Windisch Judit válaszával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!