750 millió forintnyi marihuánát, hasist és kokaint találtak több budai garázsban

2024. április 18. – 10:49

Másolás

Vágólapra másolva

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) lecsapott egy Budapesten tevékenykedő szerb-magyar bűnszervezetre, 750 millió forintnyi amfetaminolajat, marihuánát, hasist és kokaint találtak több ingatlanban. A rendőrség azt közölte, hogy 2023 nyara óta nyomoz egy nemzetközi drogdíler maffiával szemben, ennek keretében március 11-én elfogtak egy szerb férfit a Röszke-Horgos határátkelőnél. Kutatást tartottak a hozzá köthető három fővárosi ingatlanban, két lakást és egy garázst vizsgáltak át.

Az Árnyas utcában lévő garázsban több mint 600 millió forintnak megfelelő kábítószert találtak a rendőrök, több mint 20 liter amfetaminolajat és közel 90 kiló marihuánát. Ezután egy magyar és két szerb férfit is elfogtak április 7-én Budapesten: a magyar férfit a XIII., az egyik szerb férfit a XI., míg társát az V. kerületben.

Ingatlanaik átvizsgálásakor a nyomozók több kiló hasist és kokaint, illetve prés- és fóliázógépeket, digitális mérlegeket, nejlonzacskókat találtak. A három férfitól összesen 27 kiló drogot foglaltak le, ezek feketepiaci értéke közel 150 millió forint. Az elfogott férfiakat kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, mind a négyen letartóztatásban vannak. Egy magyar társuk megszökött a hatóság elől, jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ezért ellene belföldi, nemzetközi, illetve európai elfogatóparancsot is kiadtak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!