Saját polgármesterjelölttel indul rá a Kutyapárt Erzsébetvárosban Niedermüllerre

2024. április 17. – 22:22

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy döntött a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) tagsága egy szerda esti gyűlésen, hogy a budapesti VII. kerületben is indítanak polgármesterjelöltet – írja a Magyar Hang. A kerületben így az ellenzéki Niedermüller Péternek egy fideszes és egy civil mellett egy harmadik kihívója is lesz.

Az MKKP Terdik Rolandot, a párt kommunikációs vezetőjét indítja a kerületben. Terdik a Kutyapárt alapítója volt, a 2022-es országgyűlési és a szintén 2022-es időközi önkormányzati választáson is elindult a kerületben, mindkétszer harmadik lett a baloldali ellenzéki és a fideszes jelölt után.

A VII. kerület alapvetően ellenzéki beállítottságúnak számít, 2019-ben a DK-s Niedermüller Péter úgy verte meg hat százalékponttal a Fidesz jelöltjét, hogy az ex-LMP-s Moldován László és az ex-MSZP-s Hunvald György is behúztak 5-5 százalékot. Most viszont a Színes Erzsébetváros civil szervezet is indul, valamint, mint most kiderült, a Kutyapárt is.

A Kutyapárt döntése valószínűleg összefüggésben van azzal, hogy a hétvégi XII. kerületi előválasztáson jelöltjük, Kovács Gergely toronymagasan nyert, nagyon nagy különbséggel megverve a momentumos, de a DK támogatását is élvező Farkas Csabát. A párt önálló listával indul a budapesti önkormányzati választáson, aminek feltétele, hogy legalább három kerületben legyen polgármesterjelöltjük.

Korábban volt olyan verzió, hogy csak három kerületben fognak elindulni, most mégis máshogy döntöttek, Terdik ugyanis az ötödik polgármesterjelöltjük. Indul rajta kívül még:

  • a XII. kerületben Kovács Gergő;
  • a IV. kerületben Nagy Dávid;
  • az I. kerületben Nánásiné Abonyi Gyöngyi;
  • a III. kerületben pedig Budai Sándor.

Kovács Gergő kutyapártos társelnökkel legutóbb március közepén készítettünk videóinterjút, amit itt lehet visszanézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!