Vitézy Dávid főpolgármesteri programja helyett egy Amazon-számlát lehetett letölteni a weboldaláról

2024. április 16. – 19:28

Másolás

Vágólapra másolva

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szeretné, ha minél többen megismernék a választási programját, így a honlapján, a vitezydavid.hu-n szerepel is egy „Programom” menüpont, ahol egy „Program letöltése” gomb azt ígéri (pontosabban csak ígérte), hogy onnan le is lehet tölteni az egészet. A gomb megnyomása után azonban valami nagyon furcsa dolog történt: egy spanyol nyelvű számla jelent meg a német Amazonról, ami egy Gopro kamera megvásárlásáról szólt.

Mindezt egy olvasónk jelezte, de mi magunk is megnéztük, tényleg így van-e. Mivel a számlán egy sor személyes adat is szerepelt, először jeleztük a bakit Vitézy csapatának, és egyben megkérdeztük, hogyan eshetett meg ez. Horváth Csaba, Vitézy kampányának kommunikációs vezetője válaszában azt írta, a jelölt április 19-én mutatja majd be a programját a Fonó Budai Zeneházban, ezzel párhuzamosan pedig elérhetővé teszi majd a programot a honlapján.

Vitézy letölthető programja (a személyes adatokat kitakartuk) – Fotó: vitezydavid.hu
Vitézy letölthető programja (a személyes adatokat kitakartuk) – Fotó: vitezydavid.hu

A weboldalt üzemeltető cég ezt a funkciót teszteli, amihez az egyik fejlesztő a pdf-dokumentum letöltésének teszteléséhez a saját számláját használta. A napi frissítés során pedig véletlenül élesítették a funkciót, ezért is kerülhetett ki a „Program letöltése” gomb is és a számla is.

„Csak az hibázik, aki dolgozik – tartja a mondás. És valóban: Karácsony Gergely, illetve Szentkirályi Alexandra honlapján hasonló hiba nem fordulhat elő, már csak azért sem, mert főpolgármester-jelöltként egyiküknek sincs honlapja”

– tette hozzá Horváth. Mivel a számla a fejlesztő sajátja, és a fejlesztő cég követte el a bakit, Horváth szerint „személyes adatok kezelésében nem történt mulasztás, a feltöltött számlának pedig Vitézy Dávid főpolgármester-jelölti kampányához nincs köze”. A program letöltése funkció azóta eltűnt a honlapról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!