Csak nyolc percet volt a levegőben a Ráckeresztúrnál lezuhant kisrepülő

2024. április 15. – 14:36

Másolás

Vágólapra másolva

A Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja a szombati, két halálos áldozatot követelő repülőgép-baleset körülményeit – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium hétfőn, két nappal azután, hogy lezuhant egy kisrepülő Martonvásár és Ráckeresztúr között. A gépen utazó két férfi a helyszínen meghalt.

Helyszínelők a balesetnél – Fotó: Police.hu
Helyszínelők a balesetnél – Fotó: Police.hu

A tájékoztatás szerint a HA-PET lajstromjelű Extra 330L típusú repülőgép két fővel a fedélzeten 9 óra 30 perckor szállt fel a tököli repülőtérről. A repülőgép három perc múlva érkezett a Martonvásár–Ráckeresztúr közötti gyakorló légtérbe, ahol néhány perces repülést követően közel függőleges helyzetben, nagy sebességgel a földnek csapódott. A pilóta és utasa a helyszínen életét vesztette, a légi jármű megsemmisült.

Bejelentés után a KBSZ balesetvizsgálói megkezdték a helyszínelést, és sikerült feltárniuk és beazonosítaniuk a repülőgép fő darabjait, valamint a repülőgép kormányfelületeit. A helyszínen fellelt akciókamera által rögzített fájlokat a KBSZ szakemberei a hétvége során helyreállították. A felvétel alapján a repülés 8. percében a pilóta valószínűleg rosszul lett, és ezután úgy tűnik, hogy a gépet senki sem vezette. A KBSZ a rendőrség és a légügyi hatóság szakembereivel részletes szemle keretében vizsgálja a műszaki meghibásodás lehetőségét.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!