Közzétették a pedagógusok teljesítményértékelésének szempontjait

2024. április 12. – 17:50

Másolás

Vágólapra másolva

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a pedagógusok teljesítményértékelésének hivatalos szempontjait, írja az Eduline. Az OH a honlapján közzétett tájékoztató szerint országos felkészítő programsorozatot is szervez a kihirdetés után.

Ezek alapján az általános iskolák számára a szakmai, módszertani ajánlásban a pedagógusokat olyan szempontok szerint kell majd értékelni, mint:

  • a kompetenciaeredmények alakulása,
  • az intézményen kívüli programokban való részvétel (projektek, táborok, tanulmányi utak, múzeumés színházlátogatás stb.)
  • a pedagógus szabály-és normakövető magatartása, etikus magatartás,
  • kapcsolattartás és kommunikáció a szülőkkel, gondviselőkkel, felzárkóztatásra szoruló tanulók fejlesztése.

Az OH külön dokumentumot hozott létre a középiskolai, a kollégiumi tanároknak, illetve az óvodák és szakiskolák pedagógusainak is, ezeket ide kattintva lehet végigböngészni.

Egy hete derült ki, hogy a szeptemberi 2024/2025-ös tanévtől indul a közoktatásban dolgozók új teljesítményértékelési rendszere. Az értékelőnek több szempont alapján kell pontokat adni a beosztottjának, összesen 100 pontot lehet kiosztani. 80 pont fölött kiemelkedő teljesítményűnek, 50-80 pont között átlagos teljesítményűnek, 50 pont alatt fejlesztendő teljesítményűnek minősülnek az érintettek.

A pedagógusoknál a szempontrendszer így néz ki:

Forrás: Magyar Közlöny
Forrás: Magyar Közlöny

A részletek az Oktatási Hivatal oldalán találhatók meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!