„Aki nem dolgozik, ne is egyék” – mondta a fideszes Hende Csaba a családi pótlékról

2024. április 12. – 18:18

Másolás

Vágólapra másolva

„Természetesen mindenkinek módja van, aki dolgozni akar, hogy dolgozzon, és el is várható mindenkitől, hogy dolgozzon, mert aki nem dolgozik, az ne is egyék”

– fogalmazott Hende Csaba arról, miért nem támogatta azt a törvényjavaslatot, amelyben az ellenzék megduplázta volna a családi pótlékot. A javaslatot a kormánypárti többség nem támogatta, Hende pedig a fentebbi gondolatait abból vezette le, hogy mivel szerinte 4,7 millió a foglalkoztatottak száma Magyarországon, és munkaerőhiány is van, ezért szerinte könnyű munkát találni.

A családi pótlék 2008 óta ugyanannyi, ezért az ellenzék április 4-én javaslatot nyújtott be arról, hogy duplázzák meg annak összegét. A testület fideszes elnöke, Hende Csaba a jegyzőkönyv szerint ekkor mondta a fentebbi mondatokat, írja az RTL Klub. Az ellenzéktől Gy. Németh Erzsébet úgy összegezte Hende mondatait: „Ha tehát a Fideszen múlik, az állásukat elvesztő és a fizetésükből megélni képtelen szülők gyerekei nyugodtan éhen is halhatnak.” A családi pótlék összege jelenleg egy gyerek után 12,2 ezer forint, egyedülálló szülőknél 13,7 ezer, két gyereknél gyerekenként 13,3 ezer forint.

A kormánypárt sajátos értelmezésű hozzáállása a szegénységhez nem új dolog. 2011-ben Lázár János fogalmazott úgy, hogy „akinek nincs semmije, az annyit is ér”. Hasonló gondolatai voltak 2012-ben a fideszes Zsiga Marcellnek is, aki bár 1,7 millió forintot keresett akkor, azt mondta, meg lehet élni 47 ezer forintból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!