Csalással vádolja a Momentumot Visi Piroska a hegyvidéki előválasztáson

2024. április 11. – 19:29

Másolás

Vágólapra másolva

„Hetek óta kapjuk a jelzéseket, hogy a Momentum telefonos és SMS-kampányokon keresztül NÉV szerint olyanokat keres fel, akik soha semmilyen momentumos adatbázisra nem iratkoztak fel” – írta a Facebookon Visi Piroska, a Hegyvidék Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltje, aki az MKKP-s Kovács Gergely és a momentumos Farkas Csaba mellett indul a XII. kerületi előválasztáson.

Visi információi szerint olyanokat érint a kampány, akik semmilyen momentumos adatbázisra nem regisztráltak, de részt vettek a 2021-es ellenzéki előválasztáson.

A Momentum nyílt levélben válaszolt Visi állításaira, szerintük az rágalom, és jogi lépéseket tesznek. „Piroska, én úgy látom, hogy nálatok nem számít, ha valamit aláírtok. Ahogyan te nem tartod magad az általad aláírt közös előválasztási megállapodáshoz, amelyben azt mondtuk, hogy nem rágalmazzuk a másikat, a fiad épp elfelejtette, hogy 2020 óta majdnem tíz momentumos petíciót töltött ki” – írta Vadász Gábor, a Momentum hegyvidéki önkormányzati képviselője.

Hajnal Miklós, a Momentum parlamenti képviselője az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta az ügyről, hogy a biztosan ki tudja jelenteni, hogy azokat keresik meg, akik hozzájárulásukat adták ahhoz, hogy a párt tartsa velük a kapcsolatot. „Szeretnénk betartani a jogszabályokat, ez a normális, viszont az nem normális, hogy egy rágalmazást kiposztol valaki a Facebookra” – mondta, hozzátéve, hogy szeretné, ha a hegyvidéki előválasztás kulturált mederben folyna tovább.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!