Agresszívan viselkedő hajléktalan miatt távolították el Bächer Iván emlékpadját a Pozsonyi útról

2024. április 11. – 09:39

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ideje eltűnt a Pozsonyi útról a Bächer Iván írónak emléket állító pad, ami a legendás Láng Téka könyvesbolt előtt állt 2014 óta. A 444 szerint Barna bácsi, egy idős hajléktalan miatt kellett eltávolítani a helyéről.

Barna bácsi két-három évvel ezelőtt költözött a padra, Rédei Éva, a könyvesbolt tulajdonosa (és aki az író tiszteletére ültetett kőrisfát és a pad felállítását kérvényezte) kezdetben pénzzel is támogatta, ám a helyzet a kezdeti jó hangulat után hamar elmérgesedett.

A hajléktalan férfi ugyanis kifejezetten agresszív volt, mindenkivel gorombán viselkedett, hangosan zsidózott, kötekedett a járókelőkkel és a környékbeli lakókkal.

Próbáltak beszélni vele szép szóval, Bächer Iván özvegye is próbálta meggyőzni, hogy költözzön el a padról, mások is, de a férfi egyáltalán nem volt együttműködő. A helyiek Rédeitől kérték, hogy oldja meg a helyzetet.

Az önkormányzat végül úgy döntött, hogy leszereli a padot, a terv a helyiek szerint egyelőre az, hogy megtisztítják, várnak egy kicsit, aztán megpróbálkoznak az újbóli felállításával, de az önkormányzat a 444-nek mást mondott: nem tervezik újra kihelyezni az emlékpadot. A helyén, a kőrisfa mellett emléktábla lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!