Ledőlt a Szentlélek téri, magyar kultúra napjára készült installáció

2024. április 10. – 12:29

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este ledőlt az az installáció, amit a magyar kultúra napján állított az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hello Wood, úgy tudják, hogy egy személyt kórházba szállítottak megfigyelésre, de már kiengedték – írja közleményében Kiss László polgármester.

Döbbenetesnek tartom, hogy ez az eset előfordulhatott, annál is inkább, mert e cég hosszú évek óta, már a korábbi városvezetésekkel együtt is nagy tapasztalatot szerzett a közterületi építési tevékenységek tervezésében és működtetésében

– kezdte a polgármester, aki válaszokat vár a történtekkel kapcsolatban.

Szerinte a cég képviselője az átadás-átvételkor kijelentette, hogy a munkát „a munkavédelmi és tűzvédelmi előírásoknak, a vonatkozó szabványoknak, műszaki irányelveknek, üzemeltetői előírásoknak és az átadott tervdokumentációban foglaltaknak megfelelően végezte el.”

Kiss László a közleményben felszólítja a Hello Woodot, hogy adjanak választ arra, hogy hogy fordulhatott az elő, hogy az általuk tervezett és készített installáció egy része ledőlt. Az önkormányzat igazságügyi szakértőt is bevon a nyomozásba, és megteszik a szükséges jogi intézkedéseket a Hello Wood Zrt.-vel szemben.

Az ügyben megkerestük a Hello Woodot. Szerda délután válaszoltak a kérdéseinkre. Ők úgy tudják, hogy a kórházba szállításhoz nem ragaszkodott az érintett, de a protokoll szerint muszáj volt kórházba vinni.

Egyelőre a szakértők elemzését várják: „Kértük, hogy vizsgálják meg a kamera felvételeket, hogy történt-e a megelőző héten külső beavatkozás, mivel az installáció 40 százalékát érintette csak a károsodás.”

Válaszukban azt írták, a baleset után azonnal megkezdték az installáció sérült és nem sérült elemeinek bontását, elszállítását. Egy órán belül már zavartalan volt az aluljáró forgalma, amelyről értesítették az OBKF-et.

„Mi is értetlenül állunk az esettel kapcsolatosan mivel 2010 óta több mint 300 megvalósult installációt építettünk itthon és külföldön biztonságosan. Projektjeink több nemzetközi díjat elnyertek és több alkalommal szerepeltek a világ legkülönlegesebb alkotásai között” – zárták válaszukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!