Párkereső oldalakon vadászott áldozataira a csaló, és szerelmet hazudva nyúlta le őket pénzzel

2024. április 10. – 08:41

Másolás

Vágólapra másolva

Tíz nőt károsított meg Á. Gergő, aki a vád szerint 2019-ben elhatározta, hogy ingyenes párkereső oldalakra regisztrál, és úgy egészíti ki a jövedelmét, hogy ott szerelmet kereső nőket téveszt meg – írja a Blikk az ügy keddi tárgyalása alapján.

A vád szerint a férfi kapcsolatot ígért a nőknek, majd megtévesztette őket, többnyire maga iránt sajnálatot keltve, kölcsön ürügyén csalt ki tőlük összegeket. Volt, akitől egészségügyi problémákra, másoktól szemműtétre hivatkozva kért összegeket, mástól a nem létető dohányboltja üzemeltetéséhez kért kölcsön közel 1, 5 millió forintot. Egy másik nőnek azt ígérte, közösen vesznek majd ingatlant, így ő eladta a házát, és összesen 10 millió 650 ezer forintot át is utalt a férfinak.

„Csináltunk neki tortát, együtt ünnepeltük a születésnapját, de még a koráról is hazudott. Többször találkoztak, nálunk is aludt. Nem egyszer voltunk kirándulni, vásárolni, de sose volt pénze. Mindig mi fizettünk mindent. Egy idő után anyuval megbeszélték, hogy összeköltöznek Győrben, és Gergő nagymamájának a házát fogjuk megvenni. Miután eladtuk a házunkat, átutaltuk neki a pénzt, hogy majd az ügyvédjével intézze a folyamatot. Ebből nem lett semmi, a pénzünket viszont ellopta” – ezt a tárgyaláson mondta a nő fia, aki a történtek idején alig 15 éves volt.

A férfi a pénzt nőkre és kaszinóra költötte, az anya két gyerekkel maradt pénz és otthon nélkül. Á. Gergő a családot meg is fenyegette: a nőnek azt mondta, kivérezteti a gyerekeit, neki pedig pokollá teszi az életét.

„Sírtam, hogy mi lesz velünk, lehet, hogy utcára kerülünk Gergő miatt, mert hazudott mindenben. A kerti dolgokat, de még az ágyamat is eladatta. Sosem volt pénze, mindig mindent mi fizettünk neki, még a szemműtétjét is” – mondta egy korábbi vallomásban a fiú.

A tárgyaláson meghallgattak egy nyugdíjas asszonyt is, aki tíz évig élt a férfival, egészen 2020-ig. A férfi viselt dolgairól attól a nőtől hallott, aki az otthonát is eladta. „Se köpni, se nyelni nem tudtam. Hogy a fenébe lehet ez? Én ezt sosem feltételeztem róla. Egyszer még focikupát is szerveztünk beteg gyerekeknek. Minimális összegeket tőlem is kért kölcsön Gergő, de mindig lepapíroztam vele” – mondta a nő, aki szerint a férfi imádott kaszinózni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!