Pénzzel és ajándékokkal vett rá szexre kisfiúkat egy pap Kecskeméten, vádat emeltek ellene

2024. április 9. – 09:37

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy volt egyházi személy ellen, aki a hittancsoportjába, illetve általa vezetett más, ifjúsági közösségbe járó fiúkkal szexuális kapcsolatot folytatott.A férfi a Bács-Kiskun megyei szolgálata során aktívan bekapcsolódott az egyház ifjúsági közösségi életébe, több csoport szervezője volt, fiúgyerekek rendszeres látogatói voltak a plébánián kialakított közösségi térnek. A férfi hittant tanított, a szertartásokon neki segítő fiúknak pénzt, ételt, ajándékokat adott azért, hogy látogassák a plébániát. A férfi egy közösségi oldalon levelezett a fiúkkal, ezekben becézgette őket, és sürgette, hogy találkozzanak.

A vádirat szerint a férfi három éven át, 2019 és 2022 között négy kiskorúval – ketten közülük 14 év alattiak voltak – folytatott szexuális tevékenységet, a kiszolgáltatott helyzetben lévő, a befolyása alatt álló fiúk ezt zavarukban eltűrték.

Az egyházi szolgálat alól azóta már felmentett férfit őrizetbe vették, letartóztatásban van, az ügyészség többrendbeli hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaéléssel vádolja. Börtönbüntetést javasolnak vele szemben azzal, hogy feltételes kedvezménnyel nem szabadulhat. Az ügyészség szerint a férfit a végleges hatállyal el kell tiltani minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését végzi, illetve kiskorúval egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!