Újabb momentumost zárnak ki, mert nem támogatja Juhász Péter polgármester-jelöltségét az V. kerületben

2024. április 9. – 13:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb V. kerületi momentumost zárnak ki, Fábián Benjámint, amiért nem a párt által támogatott polgármesterjelöltet, Juhász Pétert, hanem Kovács Alex Gábort támogatja – tudta meg a Telex. Értesülésünket Fábián Benjámin megerősítette. „Egy emailt kaptam, amiben az elnökség közölte, hogy kizárási eljárást indítanak ellenem. A levelet azután kaptam, hogy a hétvégén egy belső Facebook-csoportban kritizáltam az országos elnökség tagság iránti megbecsülését” – mondta a Telexnek Fábián. Hozzátette, továbbra is kiáll Kovács Alex Gábor mellett és az a célja, hogy megnyerjék a belvárosi előválasztást.

Kovács Alex Gábor a Facebookon arról posztolt, hogy szerinte a Momentum sorra zárja ki azokat, akik a belvárosiakért akarnak tenni. Kovács a posztban felsorolta, hogy kiket zárt ki eddig a Momentum, ami szerinte „nagyjából felszámolta saját belvárosi szervezetét”.

Kerestük a Momentumot, hogy megtudjuk az álláspontjukat. Válaszukban azt írták: „A Momentum megindította a kizárási eljárást Fábián Benjámin ellen, ennek az eljárásnak a végét Fábián Benjámin nem várta meg. A Momentum Mozgalom Juhász Pétert támogatja a kerületi polgármester-választáson.”

Márciusban Tomos Endrét, a párt V. kerületi képviselőjelöltjét, külsős bizottsági szakértőt zárták ki a Momentumból, miután a politikus nem Juhász Pétert, hanem Kovács Alex Gábort támogatta polgármesterjelöltnek. „Azért indítottak ellenem eljárást, mert nem fogadtam el a párt V. kerületi jelöltállítási folyamatát és annak eredményét, illetve nyilvánosan bíráltam a döntést” – fogalmazott akkor Tomos a Telexnek, és elismerte, hogy tudja: a párt szabályzatába ütközött, amit csinált, és elfogadja a pártvezetés döntését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!