Május elejéig átadják az M44-es és az M6-os új szakaszát

2024. április 9. – 07:11

Másolás

Vágólapra másolva

Május elejéig átadják az M44-es gyorsforgalmi és az M6-os autópálya új szakaszát, írja a 444 a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztériumra hivatkozva.

Az M44-es gyorsforgalmi új szakaszának átadását márciusra ígérte Dankó Béla fideszes országgyűlési képviselő, ez azonban nem történt meg addigra. A minisztérium szerint az M44-es műszaki átadás-átvétele lezárult, viszont a forgalombahelyezési eljárás még folyik. „A gyorsforgalmi úti szakasz megnyitása 2024. május elejéig tervezett” – írták. Az új szakasszal gyorsabban lehet majd elérni Kecskemétről a Tisza-hidat.

A dél-dunántúli M6-os sztráda utolsó szakaszát, a Bóly és az országhatár közötti közel 20 kilométeres részt két ütemben adják át a forgalomnak. Május elejére ígérik a Bóly és Villány közti 13 kilométeres szakasz átadását. A Villány és az országhatár közötti részt viszont akkor használhatják az autósok, amikor a horvát oldalon is elkészülnek az A5-össel, ami 2025 tavaszára várható. Decemberre készülhet el az M85-ös Fertőrákos és Sopron országhatár közötti, legutolsó szakasza.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!