Tűzcsapból kell vizet venniük a lakóknak a XVI. kerület egy részén, egy 1949-es vízvezeték tört el

2024. április 8. – 12:55

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 1949-ben fektetett, 600 mm átmérőjű öntöttvas vezeték tört el, emiatt kellett hétfőn reggel teljes szélességben lezárni a XVI. kerületi Veres Péter utcát a Sárgarózsa utca és a Thököly út között – közölte a Facebookon a Fővárosi Vízművek délelőtt.

A nagy átmérőjű vezeték vízhiányt nem okozott, de alámosta az útburkolatot, ezért ott kb. 200 négyzetméternyi úttestet és járdát kell kijavítani. A nagy vezeték mellett eltört egy kisebb, 150 mm-es lakossági ellátó vezeték is. A közművek azt írta, hogy az utóbbi javításáig a Veres Péter utca 1. és 29. között vízhiánnyal kell az ott élőknek számolniuk. Munkatársaik ugyan mindent megtesznek a szolgáltatás mielőbbi helyreállítása érdekében, de az csak a két vezeték együttes kezelése mellett lehetséges, írták azzal, hogy átmenetileg a Farkashida utca 7-9. előtt található szükségkúttá alakított tűzcsap nyújt lehetőséget ideiglenes vízvételezésre.

A Veres Péter utca érintett szakaszán az autóforgalom és a közösségi közlekedés, így a HÉV és a 44-es, a 45-ös, a 176E, a 276E és a 277-es autóbusz közlekedése is ellehetetlenült. A H8-as és a H9-es HÉV az Örs vezér tere és Mátyásföld, repülőtér között nem közlekedik, pótlóbusz jár az Örs vezér tere és Cinkota között, mely Nagyicce állomást nem érinti. A buszok terelő útvonalon közlekednek, több megállót nem érintenek.

Délelőtt a fő feladat a kiáramlott víz szivattyúzása, a hiba feltárása és a munkagödör kialakítása volt, ezután kerülhet sor a sérült vezetékek cseréjére, majd az útburkolat javítására. A megszokott forgalmi rend helyreállításáig akár több nap is eltelhet, a munka akár a hétvégéig is elhúzódhat. A hibajavítást nehezítheti és lassíthatja, hogy több közművezeték is húzódik az út alatt, ami más közszolgáltatókkal való egyeztetést és együttműködést is szükségessé tehet, írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!