A Kőröshegyi völgyhidat és a Déli pályaudvart is lezárják szombaton

2024. április 5. – 11:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Átvizsgálják, emiatt néhány órára lezárják a Kőröshegyi völgyhidat a forgalom elől április 6-án szombaton, írja az MTI. A MÁV már korábban bejelentette, hogy komplex karbantartás miatt két hétvégén is szünetel majd a forgalom a Déli pályaudvaron.

A völgyhídon szombaton (április 6.) 8 és 14 óra között várható a lezárás, ami azért szükséges, mert meg kell vizsgálni, hogy az elmúlt évek használata után milyen állapotban vannak a hidat tartó úgynevezett „saruk” – közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A vizsgálatot csak forgalom nélkül, a híd megemelésével tudják kivitelezni. Hasonló lezárást terveznek április 13. szombatra is, szintén 8 és 14 óra között.

A pályazár (M7) idején a Budapest felől érkezőknek Zamárdi csomópontban kell elhagyniuk a pályát és Balatonszárszónál lehet visszatérni. Az országhatár felől közlekedőknek pedig Balatonszárszó csomópontban kell elhagyniuk a pályát és Zamárdinál térhetnek vissza. A felújítással kapcsolatban közölték, hogy a problémás sarukat várhatóan augusztus végén, szeptember elején cserélik ki. Az M7-esen 60 hidat és felüljárót újítanak meg, idén várhatóan 1,4 millió négyzetméteren cserélik és javítják a tönkrement burkolatot. Figyelmeztettek: a vakáció ideje alatt idén sem végeznek előre tervezett munkálatokat Budapest és a Balaton között.

A Déli pályaudvaron két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a komplex karbantartást végeznek. A korlátozás miatt szombaton és vasárnap szünetel a vonatforgalom a pályaudvaron, a vonatok nagy része a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkezik és onnan indul a vidéki, elővárosi célállomások felé. A munkálatok nappal és éjszaka is zajjal járnak majd, ezért a vasúttársaság a pályaudvar környékén lakók türelmét és megértését kéri. További részletek a MÁV oldalán.

Pályakarbantartási munkák miatt szombaton és vasárnap a személyvonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat Veresegyház és Vác, továbbá Aszód és Vác között a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon – közölte a Mávinform pénteken a Facebook-oldalán. Azt írták, a S71-es pótlóbuszok alkalmazkodnak a vonatokhoz, ezért Vácról a vonatok indulási idejénél 25 perccel hamarabb, minden óra 10 perckor indulnak. A változás a budapesti Nyugati pályaudvarról hétfőn 0.05-kor induló S71-es járatot is érinti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!