Kedvezményes áron vehet meg egy értékes önkormányzati telket a polgármester lánya Tihanyban

2024. április 4. – 17:46

Másolás

Vágólapra másolva

A tihanyi polgármester lánya kedvezményes áron, a becsültnél 60 százalékkal olcsóbban vehet meg egy értékes önkormányzati telket Tihanyban, írja a 444. Az eladásra kínált, 600 négyzetméteres építési telekre egyetlen jelentkező volt, mégpedig Tósoki Imre leköszönő polgármester lánya és az ő férje. A januári értékbecslés alapján a telek 67,5 millió forintot ér. Az önkormányzat azonban ennél jelentősen olcsóbban, kicsivel több mint 27 millióért hirdette meg, a házaspár pedig bruttó 28 milliót ajánlott érte. A telek eladásáról csütörtökön dönt a képviselő testület.

A 444 cikke szerint az önkormányzati telek ügye kisebb felháborodást okozott a balatoni városban, mivel a pályázati felhívásban a Tihanyban élő vagy Tihanyból elszármazó gyermekes fiatalok, gyereket nevelő családok letelepedésének elősegítésével indokolták a telek értékesítését. A házaspárnak viszont már van egy háza Tihanyban, de a közel 200 négyzetméteres ingatlan hivatalosnak vendégháznak minősül, emiatt pályázhattak a szóban forgó önkormányzati telekre.

Ugyanakkor bonyolítja a történetet, hogy több egyéb feltétel mellett a telek megvásárlójának azt is vállalnia kell, hogy föld alatti vezetékkel váltja ki a telek felett húzódó elektromos légvezetéket. Az önkormányzat becslése szerint ennek költsége 25,4 millió lehet. Vagyis a vevőnek a 27 milliós vételárral együtt 50 milliójába kerülhet a telek megvétele.

A polgármester is ezzel érvelt az egyik ellenzéki képviselő Facebook-posztja alatt, illetve azt írta még, hogy a kedvezményes ár is túl magasnak bizonyult. Tósoki Imre szerint a lánya és a veje megfelel a pályázati feltételeknek, mert nincs lakóingatlanjuk Tihanyban, viszont a városban élnek a gyerekeikkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!