A Mi Hazánk váci szervezetének 16 tagja kilépett a pártból

2024. április 4. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva

„Az elmúlt héten 15 váci bajtársammal kiléptünk a Mi Hazánk Mozgalomból, miután az országos elnökség egy újraszervezési határozatban minden váci tagot megfosztott a szervezeti tagságától és tisztségétől” – jelentette be a Vác.hu-n megosztott közleményében Dr. Csereklye Krisztina, a párt váci szervezetének korábbi elnöke. A párt szerint szó sincs megfosztástól, az újjaszervezésre mindenki meghívót kapott, de ezt nem várták meg, hanem kiléptek.

Csereklye azt írja, hogy egységes kilépési döntésünk meghozatalának elsődleges oka az országos elnökség irányába kialakult bizalmi válság. A lépést a radikális, „bajtársi szemléletünkkel összeegyeztethetetlen körülmények” és egyéb döntések sorozatával is indokolta. A Mi Hazánk Mozgalom – Vác Facebook-oldalon egyébként már egy hete arról írtak, hogy a helyi szervezetet feloszlatták. Március elején pedig még azzal büszkélkedtek, hogy a váci szervezet 20 fős tagságával az ország egyik legnagyobbja lett.

A volt váci elnök szerint a helyi szervezet törzsállományának távozása után nem maradt olyan személy, aki hatékonyan fel tudná vállalni a polgármesteri-, illetve képviselő-jelölti indulást. „Így a jelen helyzet alapján a Duna bal partvonalán, a szobi határtól Budapestig, egyetlen városban sem indul jelölt a Mi Hazánk színeiben az önkormányzati választásokon” – állítja Csereklye Krisztina. A volt elnök annyit közölt, hogy a kilépett, most már független egység a továbbiakban is részt kíván venni a váci közéleti munkában.

„Egy szervezet újjászervezése esetén a szervezethez való tartozás (szervezeti tagság) szűnik meg a vele járó tisztségekkel. Szó sincs megfosztásról. Minden tag a Mi Hazánk Mozgalom egyéni tagja marad továbbra is” – közölte megkeresésünkre a Mi Hazánk kommunikációs igazgatója. Azt állítják, hogy az újjászervezésre meghívót kaptak az egyéni tagok, aminek időpontjáról a pártigazgató dönt.

„Csereklye Krisztina és az általa erősen befolyásolt párttagok ezt nem várták meg, hanem kiléptek önkéntesen a pártból.”

A Mi Hazánk kommunikációs igazgatója szerint a jelöltállítási folyamat még nem zárult le, de Verőcén, Szobon, Őrbottyánban már konkrét jelöltjeink vannak, de „a Duna bal oldalán is folyamatosan bővülni fog még a jelöltjeink száma”. Hozzátette:
Pest vármegyében jelenleg 170 jelölttel rendelkezik a Mi Hazánk Mozgalom, amely szám folyamatosan bővül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!