Betörtek a magyar ortodox egyházmegye budapesti templomába

2024. április 4. – 12:20

Másolás

Vágólapra másolva

Tetemes összegű pénzt és egyéb értékeket loptak el a budapesti Magyar Ortodox Egyházmegye épületéből január elején – írja az orosz RIA hírügynökség. Információik szerint a rendőrség nyomoz az ügyben.

A RIA forrása szerint január elején nagyszabású lopás történt a Magyar Ortodox Egyházmegye templomában, ami Budapesten, a Petőfi tér 2. szám alatt található. Pénzt és egyéb vagyontárgyakat loptak el, amiknek egy része a széfben volt. A RIA azt írja, hogy a lopás helyszínét átkutatták, ujjlenyomatokat, DNS-mintákat vettek.

Forrásuk a gyanúsított nevét a nyomozás érdekében nem hozta nyilvánosságra, de emlékeztetett arra, hogy a magyar törvények szerint a nagyszabású lopás egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A RIA Novosztyinak a magyar egyházmegye sajtószolgálata megerősítette a lopással kapcsolatos információkat.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a rendőrséget, akik arról tájékoztattak, hogy egy japán férfit keres a rendőrség – a további részletek friss cikkünkben olvashatók. Kérdéseinket az egyházmegyének is elküldtük, amint reagálnak megkeresésünkre frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!