Mobilozott a turistabusz sofőrje, szembe kanyarodott, beléjük ment egy villamos a Kálvin téren

2024. április 3. – 17:01

Másolás

Vágólapra másolva

„Tipikus esete a nem arra figyel, amit csinál. Mert ha arra figyelt volna, jelen esetben a vezetésre, jó eséllyel nem kapja telibe a valóság.” – írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán egy frissen feltöltött videóhoz, ami egy vasárnapi, a budapesti Kálvin téren történt balesetet mutat be.

A videón látszik, hogy a turistabusz az Astoria felől halad a Kálvin tér felé, ahol balra, az Üllői útra próbál kanyarodni. De nem a kanyarodósávban, hanem egy járdaszigetet rossz oldalról kikerülve az egyenesen haladó sávból a keresztbe haladóknak fenntartott sávon keresztül.

Ez utóbbi művelet nem sikerült jól: a busszal eredetileg párhuzamosan közlekedő villamos hiába fékezett, így is nekik ütközött. A rendőrség a videón bekarikázta, hogy a buszt vezető férfi hogyan mobilozik, miközben rossz irányba halad, majd a villamos elé kanyarodik a turistabusszal.

A balesetben egy utas és a villamos vezetője könnyű sérülést szenvedett. A rendőrök szabálysértési eljárást indítottak a cseh állampolgárságú buszsofőr ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!