Megjött a hidegfront

2024. április 2. – 05:56

Másolás

Vágólapra másolva

Északnyugatira forduló, viharossá fokozódó széllel érkezett meg hétfőn este a hidegfront, írja az Időkép. Viharossá fokozódó, északnyugatira forduló széllel érkezett, és visszarepített bennünket a normális, tavaszi időjárásba.

Hétfő este az északnyugati régiókban volt, ahol már hirtelen 10 fokot, netán annál is többet zuhant a hőmérséklet, így szép kis kontraszt alakult ki hazánk két fele között.

A HungaroMet szerint az átvonuló hidegfront mögött napközben még nagy területen fordulhatnak elő viharos széllökések. Azt írják: kedd reggelig a Dunántúl nyugati harmadában, illetve a délnyugati területeken 20 mm körüli csapadék hullhat, déltől estig az ország délnyugati felében a körülbelül Győr–Szeged-vonaltól nyugatra, ezen belül kiemelten a Dél-Dunántúlon és nyugaton szórványosan számíthatunk zivatarok előfordulására. Zivatarok környezetében viharos szél és néhol kis méretű jég valószínű, intenzív záporok környezetében jégdara előfordulhat. Délután, kora este az említett területen kívül kisebb valószínűséggel és kisebb területen északkeleten van még némi esély zivatarra.

A hidegfront miatt egyébként miatt fokozódhatnak a görcsös panaszok, megnőhet a koraszülések száma, egyeseknél pánikszerű rohamok jelentkezhetnek. Fejfájásra, migrénre panaszkodhatunk, melyet a szeles idő csak tovább fokozhat, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat.

A front egyre inkább a keleti-északkeleti országrész felett fog csapadékot okozni, utána viszont mindenhol megjelennek majd a záporok, zivatarok, emiatt sokfelé kell készülnünk csúszós útszakaszokra, intenzív csapadékhullás esetén átmenetileg rossz látási viszonyokra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!