Gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár: Egyre rosszabb mentális állapotban vannak a gyerekek

2024. április 2. – 09:07

Másolás

Vágólapra másolva

Semmilyen bántalmazás nem elfogadható, a pedofília kapcsán nincs tolerancia, de a gyerekek egyre rosszabb mentális állapotban vannak, különösen azok, akik gyermekvédelemben élnek – interjút adott a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár, Fülöp Attila a Magyar Nemzetnek.

Fülöp azt mondta, hogy éppen ellenőrzik az 530 hazai gyermekvédelmi intézményt, vizsgálják a napi működést és azt is, hogy volt-e gyermekbántalmazási eset. A gyerekvédelmi törvény szigorításáról is beszélt, azt mondta, hogy „március elsején jelent meg az első jogszabályi változás, a kötelező pszichológiai alkalmassági vizsgálat a gyermekvédelemben dolgozó vezetőknek. Ennek további kiterjesztése várható. A következő változást a parlament tavaszi ülésszakában a gyermekvédelmi törvénycsomag fogja jelenteni, ami további szigorításokat, segítségeket, fejlesztéseket és a gyermekvédelmi rendszer megerősítését fogja tartalmazni”.

„Egyértelmű az álláspontunk: semmilyen bántalmazást nem fogadunk el, és nincs tolerancia a pedofília kapcsán. Egyre rosszabb mentális állapotban vannak a gyermekek, ami hatványozottan igaz a gyermekvédelemben lévőkre. Egyre rosszabb a pszichés állapotuk, ahogy az is tendencia, hogy bármilyen szexuális deviancia is sokkal könnyebben utat tör magának. Eddig is kellően szigorú törvényeink voltak, de ha ezt a jelenséget meg akarjuk előzni, akkor tovább kell szigorítani” – tette hozzá.

Azt is mondta, hogy „szemléletváltásra szükség van például abban, hogy ha egy fiatal a gyermekvédelmi rendszerből kilépve elmegy egy állásinterjúra, akkor ne tépjék szét az önéletrajzát azért, mert a gyermekvédelemben nevelkedett”.

Arra a kérdésre, hogy „mi a véleménye arról, hogy a baloldal a gyermekvédelem ügyét felhasználva kíván politikai tőkét kovácsolni”, azt mondta: „a kormánypártok rengeteg javaslatot vittek a parlament elé, mint a gyermekvédelmi törvény módosítása, de a baloldal ezeket sosem támogatta”. Ahogy a 24.hu is kiszúrta, arra már nem kérdezett rá a Magyar Nemzet, hogy ötvenhét javaslatot nyújtott be gyermekvédelmi témában az ellenzék 2010 óta, de ebből 47 el sem jutott el az Országgyűlésig, tíz pedig még várakozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!