Először született gyereke szívtranszplantált édesanyának Magyarországon

2024. április 2. – 14:51

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarországon először született szívtranszplantált édesanyának gyereke – derül ki az Országos Kórházi Főigazgatóság közleményéből.

„Tizenöt évvel ezelőtt még senki nem gondolt arra a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben (GOKVI), hogy egyetlen szívtranszplantációval két életet is adnak a világnak. Ez az örömteli esemény most bekövetkezett, nemrég egészséges újszülöttnek adott életet az a hölgy, aki 2009-ben az Intézet falai között kapott új szívet” – áll a közleményben.

A nő az eredeti tervek szerint az intézetben szült volna, végül azonban a baba már Kisvárdán világra jött a Szent Damján Görögkatolikus Kórház szülészeti osztályán. A GOKVI munkatársai végig telefonon tartották a kapcsolatot a szülészet munkatársaival. A szülés „kivételesen magas színvonalon zajlott le természetes úton”.

Ezután az édesanyát és gyerekét mentővel szállították a GOVKI-ba, ahol további vizsgálatokra került sor, majd komplikációmentesen, néhány nap elteltével egészségesen távozhattak mindketten a kórházból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!