Az udvaron ment, az úton is menni fog – gondolta az ittasan, jogsi nélkül hazavezetni próbáló csanádapácai tinédzser

2024. április 2. – 11:19

Másolás

Vágólapra másolva

Otthon, az udvarban vezetett már autót, előre-hátra gurult vele, így azt gondolta, közúton is menni fog – mondta a rendőröknek az a 17 éves csanádapácai fiú, akit húsvétvasárnap 2 óra körül kapcsoltak le a rendőrök.

A Police.hu beszámolója szerint a fiatal egy buliból akart hazavinni egy lányt, a tervével azonban több gond is akadt: nem volt autója, sőt, jogosítványa sem, ráadásul ivott is már.

Ezek az apróságok azonban nem állították meg, beült egy ismerőse autójába, két tizenéves ismerőse, egy lány és egy fiú pedig beültek mögé. Az autó tulajdonosa otthon aludt, de az ülésen hagyta az indítókulcsot, így a tinédzsernek nem volt nehéz dolga.

Szerencsére nem jutottak messzire, egy férfi látta, mit csinálnak, és telefonált a rendőrségre, így hamar leállították őket.

A 17 éves fiú a rendőröknek azt mondta, tisztában volt azzal, hogy jogosítvány nélkül nem vezethetne, ráadásul alkoholt is ivott előtte, mégis elindult, mert azt hitte, az udvari gyakorlás után simán fog menni a vezetés közúton is.

Az Orosházi Rendőrkapitányság engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt őrizetbe vette, és három napon belül bíróság elé állíthatja. Emellett ittas járművezetés és a jármű önkényes elvétele bűncselekmények gyanúja miatt is eljárás indult ellene.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!