Hidegfrontot hagy maga után a nyuszi, de a jövő hétvége újra meleg lesz

2024. március 31. – 15:58

Másolás

Vágólapra másolva

Hidegfront érkezik a jövő héttől, emiatt esős, olykor erős-viharos szél várható, több fokkal visszaesik a hőmérséklet is. A lehűlés után hirtelen melegedés jön, a többórás napsütés mellett ismét 20 fok körül alakulnak majd a csúcshőmérsékletek. Vasárnap visszajön a nagy meleg: 22–28 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk a HungaroMet előrejelzése szerint.

Húsvéthétfőn sivatagi portól kezdve fátyolfelhőzeten át több minden takarhatja majd a napsütést. Késő délutántól vagy estétől intenzív csapadék érkezik, jön a hidegfront. Éjfélig főként a Dunántúlon okoz többfelé esőt, záporesőt, néhol zivatart. Nagyrészt élénk, olykor erős lesz a déli szél, de az Alpokalja tágabb térségében viharos lökések is lehetnek. Így is 24–29 fokos nappali hőmérsékletre lehet számítani majd.

Kedden erősen felhős vagy borult idő várható, majd napközben nyugat felől szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Reggelig többfelé, később szórványosan eső várható, főként a Dunántúlon. Ezután

  • szerdán felhős lehet az idő, de kevés helyen lesz csapadék,
  • csütörtökön változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, szórványosan előfordulhat csapadék;
  • a péntek szintén felhős lesz, de visszatér a napsütés, csapadék nem várható.

Szombaton változóan felhős idő várható valószínű többórás napsütéssel, csapadék nélkül. A hajnali 7–12 fokról 20–26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.
Vasárnap viszont már gyengén felhős, napos időre van kilátás, csapadék nem várható. A szél megenyhül, a hőmérséklet pedig újra magas lesz, a csúcsérték 22–28 fok között valószínű.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!