Szeles, kora nyárias idő lesz a hosszú hétvégén

2024. március 30. – 09:15

Szeles, kora nyárias idő lesz a hosszú hétvégén
Virágzó vérszilva fasor Bocskaikertben – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Májust idéző állapotokról ír előrejelzésében az Időkép: szombaton esni nem fog, a maximumok 22 és 28 fok között alakulnak, vasárnap futózáporok alakulhatnak ki, de maradnak a 20 fok feletti csúcshőmérsékletek. Mindkét nap erős szél várható. Hétfőn délután viszont egy közeledő hidegfront hozza vissza a tavaszias időt.

Szombaton napos-fátyolfelhős idő lesz, esőre sehol nem kell készülni. Eső helyett viszont lesz szél: sokfelé élénk, északnyugaton és nyugaton erős lesz a déli-délkeleti szél. A reggeli 6 és 14 fok után, délután 22 és 28 fok között alakul majd a hőmérséklet. A legmelegebbre az Alföldön és a Dunántúl déli részén élők számíthatnak.

Vasárnap szintén fátyolfelhők zavarhatják csak meg a napsütést, de a Dunántúlon néhol megvastagszik majd a felhőzet, itt futózápor és zivatar is előfordulhat majd. A szombattal közös, hogy élénk lesz a szél, a Dunántúlon akár erős is lehet. A hőmérsékleti maximumok napközben 21 és 27 fok között alakulnak, reggel pedig 6 és 14 fok közé hűl a levegő.

Hétfőn már vastagabb felhők érkeznek Magyarország fölé. Egy közeledő hidegfront miatt a délután második felében a Dunántúlon, este pedig már a középső tájakon is kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar, írja az Időkép. A szél hétfőn is kitart: erős, néhol viharos lesz. A kora nyári hőmérséklet viszont marad, délután 22-28 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!