Teljesen visszavásárolja a főváros a dísz- és közvilágítással foglalkozó cégét

2024. március 30. – 15:50

Másolás

Vágólapra másolva

„A Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK) eddig részben magántulajdonban volt. A külföldi befektetővel kötött szerződés lejártával most lehetőség nyílik arra, hogy visszavásároljuk a cég magántulajdonban lévő felét” – jelentette be Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

A főváros mindennapi működése szempontjából fontos cég a BDK, mivel ők felelnek a díszkivilágításért és a közvilágításért is. Karácsony most bejelentette, hogy jövő évtől ez a vállalat is a főváros több cégét – Főkert, Főtáv, Temetkezési Intézet, FKF – tömörítő Budapesti Közművek (BKM) fennhatósága alá került.

A Budapesti Közműveket 2021-ben azért hozták létre, hogy egy nagy vállalat alatt költséghatékonyabban tudjon működni a főváros többi cége. Karácsony Gergely szerint ezzel az elmúlt években több milliárdot spóroltak, az innen származó megtakarításból vásárolják most vissza a BDK-t. „A Budapesti Közművek működésének eddigi tapasztalatai alapján biztosak vagyunk benne, hogy az újabb cég csatlakozásával a budapesti közszolgáltatásokat még hatékonyabban tudjuk üzemeltetni” – írta a főpolgármester.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!