Tornanádaska polgármesterét vádolják uzsorázással és hűtlen kezeléssel

2024. március 29. – 09:23

Másolás

Vágólapra másolva

Tornanádaska polgármestere az a településvezető, akit hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt nemrég letartóztattak. Vele szemben több ügy miatt is nyomoz a rendőrség – tudta meg a Blikk. A lap kérdésére a rendőrség részletesen válaszolt a gyanúkról: ezek szerint a polgármester 2023 decemberében arra kért két önkormányzati képviselőt, hogyha vele kapcsolatban valaki rosszat mond vagy szidja őt, akkor próbálja az érintetteket hátrányba hozni. Az egyik képviselőnek a polgármester állítólag ezért 50 ezer forintot is ajánlott.

A másik ügyben, írja a Blikk, a szociális tűzifával kapcsolatban intézkedhetett a polgármester: állítólag egy helyi lakosnak csak akkor adott volna a fából, ha abból köbméterenként 15 ezer forintért, azaz a piaci árnál jóval olcsóbban továbbad belőle a polgármester egyik rokonának. Emellett a polgármestert azzal is gyanúsítják, hogy 2023-ban az önkormányzat pénzéből két családtagjának is adott SIM-kártyát, egyik családtagját pedig valós munkavégzés nélkül foglalkoztatta az önkormányzatnál.

„A gyanúsított több helyi lakos és további, ez idáig be nem azonosított személy részére jogszabályi engedély nélkül pénzügyi szolgáltatási tevékenységet végzett oly módon, hogy üzletszerűen hitelt és pénzkölcsönt nyújtott nekik” – közölte a rendőrség a lappal. Mivel úgy gondolják, hogy a polgármester hajlamos lehet a bűnismétlésre és a tanúk befolyásolására is, letartóztatták harminc napra.

A polgármester először 2011 januárjában, egy időközi választáson lett Tornanádaska vezetője, majd 2014-ben is ő nyert függetlenként, pedig már 2011-ben őrizetbe vették uzsorázás miatt, majd felmerült a neve egy verekedéssel összefüggésben is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!